Електродуховки
На кухні корисно мати не тільки класичну плиту разом з мікрохвильовкою. Іноді хочеться приготувати щось особливе – запечену рибу, м'ясне рагу, десерт. І в цьому дуже допомагають електричні духові шафи. Доволі часто вони поєднані з плитою, але ви можете придбати і окрему духовку. Знайти сучасну та стильну модель можна в каталозі магазину Microtron. Там є брендовані електродуховки настільні від відомих виробників. Вам залишається лише поєднати ідеальну конфігурацію з доступним бюджетом.
Головні параметри
Компактні електродуховки можуть стати помічником на кухні, але якщо вона буде підходити за параметрами. Щодо бренду, то це справа особистих вподобань. Тут є достойна конкуренція між Bosch, Samsung, Gorenje, LG та іншими компаніями. Але існують більш об'єктивні параметри, наприклад, при мінімальному бюджеті ви спочатку вносите запит «електродуховки ціна». А вже потім обираєте між тим, що є. Тут краще рухатись поступово, переглядаючи основні параметри:
- Габарити визначаються висотою, шириною та глибиною. Вам потрібно знати площу кухні, розмір ніші, та продумати так, щоб користуватись духовкою було зручно. Тобто, оптимально заздалегідь зробити виміри. Та від цих параметрів відштовхуватися при покупці духовки.
- Габарити прямо впливають на об'єм. Для побутових процесів зазвичай достатньо мати до 70 літрів об'єму. Більші об'єми використовуються вже на професійних кухнях с великим завантаженням.
- Перелік наявних функцій. Наприклад, окремим людям важливо, щоб духовка мала функцію гриля. Окремі моделі можуть замінити вам і мікрохвильовку. Електродуховки настільні купити часто потрібно для типових задач. Це приготування м'яса, риби, випічки. І для цього достатньо мати роботу верхнього, нижнього тена плюс конвекція.
Про конвекцію варто сказати окремо, бо якщо ви займаєтесь приготуванням випічки, то дана функція є обов'язковою. Рівномірний розподіл температури через роботу вентилятора дозволяє готуватипироги, тістечка, печиво. Але і для деяких м'ясних страв конвекція потрібна.
Діапазон температур приблизно однаковий, особливо якщо ви розглядаєте клас, до котрого входять маленькі електродуховки. Для більшості страв достатньо мати температуру приблизно від 100 до 250 градусів. Але бувають різні варіанти, тому перевіряйте цей параметр окремо. Також варто дивитись на точність температури – деякі моделі дозволяють корегувати параметр буквально до одного градуса. Будь-які габаритні та невеликі духовки управляються через три основні панелі. Бувають панелі з механічними кнопками – це доволі прості та надійні елементи. Електронні та сенсорні панелі часто об'єднані в єдину конструкцію.
Додаткові опції
Підбираючи електродуховки для випікання пирогів, треба дивитись, які там використовують напрямні. Зручно, коли там додані саме телескопічні напрямні. Через них вам буде зручно діставати готові страви. Безумовно, вам треба визначитись, чи це буде окрема модель, або вбудована – другий варіант потрібен для кухні, де вся техніка ховається в спеціальних нішах.
Регулярне користування духовкою приводить до того, що її треба чистити. Окремі моделі не пропонують вам нічого, окрім ручного очищення. Тобто, тут ви використовуєте відповідні засоби та видаляєте забруднення вручну. Більш дорогі за вартістю електродуховки з грилем можуть мати технологію очищення забруднення паром. Після запуску подібного режиму вам залишиться лише прибрати серветкою м'який бруд. Моделі вищого рівня можуть мати опцію каталітичного очищення. Це коли на бруд іде постійний вплив високої температури, після якої залишається лише сажа. Іноді дана опція вмикається одночасно с готуванням. Піролітичне очищення проходить з ще більшою температурою – у 500 градусів.
Замовляючи сучасні електродуховки для випічки, вам потрібно перевірити якість і кількість шибок у дверцятах. Краще, щоб це були посиленні моделі на декілька шарів. Щодо кольору, то зазвичай це має значення лише тоді, коли пристрій є окремим, а не вбудованим. Якщо на кухні уся побутова техніка ховається в меблях, то тоді можна брати будь-які духовки. Інакше можна обирати між класичними кольорами, наприклад, чорним, білим, бежевим.